Tjøme Kolonial har åpnet!

Written by Petter on . Posted in Forside

9. april åpnet endelig Tjøme Kolonial etter en lang tid med planlegging, oppussing, forberedelser og ikke minst matlaging. Den lille butikken i første etasjen på Grand Park leverer stort sett alt du trenger av dagligvarer. Forskjellen fra kjedebutikken er at her er stort sett alt økologisk, og eller hjemmelaget. Og det selges med service og ekspertise.

TK-09Kim Wiuff og Linn Mjelde står bak satsningen og de er ikke helt ferske i faget. Kim er utdannet kokk og vinkelner og har bl. a. 4 år som restaurantsjef på Engø Gård bak seg. Linn er utdannet servitører og vinkelner og jobbet 3 år som hovmester og vinkelner samme sted. De siste 3 årene har de jobbet i restauranten «Måltid» i Kristiansand, som har utmerket seg som en av de 5 beste restauranter i Norge i denne perioden.

Men nå var tiden moden for Tjøme igjen noe vi tror Tjømlingene (og våre gjester) vil sette pris på.

Det satses på lage egne produkter, sylte, safte, marinere og foredle ting når det er sesong. Her ønsker de hjelp fra lokale kunder som har mye bær, frukt, etc i sesong som kan komme inn til butikken med dette, og få noe ferdig i retur. De ønsker at ting blir brukt, og at alle skal få et nært forhold til kolonialen.

Om kort tid åpnes det opp for bestilling av fersk fisk fra Berggren i Sandefjord for levering dagen etter. I vareutvalget finner du mye norsk, økologisk kjøtt og pålegg. Er du glad i ost? Da bør du sjekke ut ostedisken her.

Ellers selges det bakervarer fra Hvasser havbakeri, og det lokale Kjevla Lefsebakeri, men det skal også bakes i butikken, feks knekkebrød, halvstekte pizzabunner med økologisk mel.

Linn og Kim leverer gjerne mat til selskap og ønsker samarbeid med andre aktører på øya. Eller hva med et middagsselskap i  lokalene? Dette blir spennende å følge.

Oppfordringen til Tjømes befolkning er klar, dette må benyttes året rundt, dette er et tilbud vi ikke vil miste!

Følg dem gjerne på Facebook!

Trackback from your site.

Har du tips om noe som mangler eller er feil, eller vil du synes på disse sidene? Send en mail til redaksjonen!