Det skjer på Tjøme hele året

Written by Petter on . Posted in Forside

…var navnet på samlingen av ikke mindre enn 43 ulike organisasjoner, næringsdrivende, politiske partier, kor og velforeninger som var samlet i Tjømehallen sist lørdag. Næringsforeningen hadde egen stand, og representerer 90 næringsdrivende i Tjøme Kommune.

Tekst/Foto: Roar Heggelund
Dørene åpnet klokken 10, og programmet var satt og behørig åpnet av kultursjef Janne Lepperød. Det var godt representert med musikk av både seniorkoret, Tjøme Mannskor, Vrengenkoret og ikke minst, Joyful under sin leder og kantor i Tjøme Kirke, Vanja-Therese Langås.

Folk strømmet til og fikk prøve både førstehjelp hos Røde Kors, Golf, innblikk i motorcross, og høre vakker sang og musikk. Ingen behøvde å gå rundt å være sultne heller. ”Skafferiet” hadde åpen kafe i hallen hele dagen. Politikerne hadde vel startet litt forsiktig på valgkampen, for de var de første man møtte allerede i gangen. Gjennomgangsmelodien til de lag, foreninger og organisasjoner som jeg snakket med, var bekymringen om nyrekrutteringen. Det fanger visst ikke like mye å spille i korps eller være med i Speider’n eller å engasjere seg i sangkor og velforeninger lenger. Den tidligere dugnadsånden er i ferd med å bli borte. Vi kunne nylig lese at selv fotballen på Tjøme, som ennå er en populær ting å drive med, har vanskeligheter med å finne ledere som er villige til å stille opp. Frivillighetssentralen på Tjøme sliter med å rekruttere folk til meget viktige oppgaver, her er det vel flere grunner til stagnasjonen som det bør røskes litt opp i mente engasjerte folk vi snakket med.


Oppmøte i hallen av publikum, var det derimot ikke noe å si på. Dette var ikke siste gangen vi får anledning til å se en slik mønstring. Hadde hallen vært dobbelt så stor, så ville nok enda flere kommet og vist frem sine respektive næringer og foreninger. Vi så at det var mange som manglet. Det var rett og slett ikke plass til flere. Initiativtaker Nils Møyland var helt klar, ”vi sees neste år.”

Tekst/Foto: Roar Heggelund

Har du tips om noe som mangler eller er feil, eller vil du synes på disse sidene? Send en mail til redaksjonen!