Flytte til Tjøme

Mange drømmer om å bosette seg ved sjøen. Nyte båtlivet, skjærgården, bading, de gode dager og kveldstimer med utsikt til vannet. Tjøme er et populært sted å bosette seg, av mange grunner. Øya ligger sentralt til på Østlandet, har flott klima, både sommer som vinter, og har mye å tilby både barnefamilier med behov for jobb, barnehageplass, skoler og aktivitetstilbud, eller som godt voksne som ønsker seg et rolig liv i en vakker øykommune. Man finner boliger eller leiligheter til salgs både ved sjøen eller mer sentrumsnært.

Tjøme Kommune har over flere år satset på å fornye og bygge ut infrastrukturen. Flere barnehager er opprettet, skolestrukturen er fornyet, et nytt moderne barneskolebygg og ungdomsskolen gir våre ungdommer et godt grunnlag for utdanning, helsesektoren både for unge og eldre er godt utbygget og det er satset stort på miljø med et nytt vann/avløps system. Det viktigste av alt; Tjøme ønsker at flere oppdager de flotte kvaliteter som kommunen har å tilby, du vil føle deg velkommen som innflytter i Tjøme kommune!

Tønsberg, Vestfolds regionale handels, kultur og næringssenter, er kun 20 minutter unna med buss eller bil, eller i sykkelavstand for de som ønsker en fin tur på sykkelstien som går fra Tønsberg helt ut til Verdens Ende sør på Tjøme.

Torp flyplass, med mange interessante destinasjoner ut i Europa, er 45 minutter unna, likeså finner man fergeforbindelse i Sandefjord (50 minutter) til Sverige, og i Larvik (75 minutter) til Danmark.

Om man er interessert i fjellturer, så vel sommer som vinter, er det flere kjente fjellområder innenfor 1-2 timers kjøreavstand.

Aller mest kjent er Tjøme som hyttekommune. Svært mange har opp gjennom de siste 40 årene sett de kvaliteter som Tjøme kan vise til sommerstid, både med hensyn til klima, antall soltimer, nydelig skjærgård med muligheter for rekreasjon, fiske, bade eller å bruke øya og skjærgården utenfor til fysiske aktiviteter som f.eks padling, seiling, båtliv, golf, sykling, turstier både inne på øya eller på kyst stier rundt om på øya. Hvorfor ikke flytte til paradiset?

RossesundOkt13

Tjøme hele året!

…er kommunens slagord, vi satser på å tilby innbyggere, hyttebefolkning og besøkende livskvalitet som tilfredsstiller de fleste behov. Viden kjent er alle de kulturarrangement som vises på forskjellige arenaer rundt om på Tjøme. Svært mange kjente og kjære artister kommer igjen hvert år, ofte da på sommeren.

Mindre kjent er det faktum at det skjer mye på Tjøme også på høst/vinter og vår. Tjøme har, som nevnt, et aktivt kulturmiljø som arrangerer kulturopplevelser hele året. For turgåere er det mange muligheter med turstier både i innmark og langs kysten. På vinteren kjøres skiløyper.

For ungdommen finnes mange tilbud, både innenfor idrett og andre fritids sysler. Håndball og turn i Tjømehallen, fotball på to nye kunstgressbaner, golf på Tjøme golfklubb, flere ridesentre, Tjøme musikkorps, skaterampe, ungdoms og fritidsklubb, og mye mer.

Tjøme sentrum og handelsstanden rundt har et variert og godt tilbud. Tjøme kirke ligger storslagent til i Tjøme sentrum. Flere matkjeder er etablert, byggevarehus, elektriker og rørleggerforretninger, klesbutikker, vinmonopol, cafeer og restauranter er i gangavstand fra sentrum. Marinaer og båtforeninger er selvfølgelig en naturlig del av Tjømes mangfold.

Ta deg tiden til å sjekke mer av hva Tjøme kommune har å vise til, ved å bla deg rundt i denne portalen, men aller best… kom på besøk !!!

Har du tips om noe som mangler eller er feil, eller vil du synes på disse sidene? Send en mail til redaksjonen!